Италианската Серия А е загубила над 500 милиона евро приходи заради пандемията от коронавирус, заяви изпълнителният директор Луиджи Де Сиерво. За да ограничи заразяването с COVID-19, правителството на Италия отхвърли предложението да се разреши повече зрители да присъстват на спортни събития, включително увеличаване на броя на зрители на мачовете от Серия А до една четвърт от капацитета на стадиона.
 
"Към момента Серия А е загубила повече от 500 милиона евро. Това е заради липсата на приходи от мачовете и намаляването на спонсорските сделки. Цялата система е на ръба на колапс", заяви Де Сиерво и призова правителството да обмисли постепенно увеличаване на броя на феновете на мачовете.
 
Печалбите в деня на мачовете представляват около 11% от общо 2.5 милиарда евро годишни приходи на клубовете от Серия А, чиято основна част се състои от телевизионни права. Но този източник на доходи също се свива, защото телевизионните оператори по света реагират на по-ниските приходи от реклама, като намаляват разходите за сделки с медиите.
 
В опит да смекчи въздействието на пандемията върху натоварените с дългове клубове, Серия А обмисля да продаде малък дял в новосъздадена компания, която се занимава с правата за излъчване на Лигата за 10 сезона. Де Сиерво заяви, че клубовете от Серия А ще се срещнат най-късно до 10 октомври, за да прегледат офертите.