Александър Коларов сподели, че не се е замислил, когато Интер го е потърсил и призна, че присъствието на Антонио Конте е повлияло за решението му.

Сръбският защитник ще навърши 35 години през ноември, но премина при „нерадзурите“ от Рома за сумата от 1,5 милиона евро.

„Вярно е, че бях близо до Интер няколко пъти преди това, но най-накрая успях. Това беше лесен избор за мен, тъй като не се замислих два пъти, когато получих обаждането от клуба и с радост приех. Вече познавах много от играчите, няколко пъти се изправяхме едни срещу други и като съперници. Имам положително впечатление от новите ми съотборници“, заяви Коларов пред клубната телевизия на Интер.

„Присъствието на Конте със сигурност повлия на моето решение, тъй като той веднага спечели титлата, когато отиде в Англия и през миналия сезон напълно промени Интер. Надявам се да можем да се справим добре заедно и да се опитаме да спечелим трофеи“, добави още той.

„Радвам се, че ще играя на ляв централен защитник с трима бранители, както го правех в Рома и Манчестър Сити. Виждайки, че Интер винаги държи владението на топката за дълги периоди от мачовете, съм щастлив от избора си. Синиша Михайлович е мой идол още от времето му в Цървена Звезда. Съдбата ми може да е като неговата и да завърша кариерата си в Интер“, каза сърбинът.