Новото попълнение на Рома Александър Коларов заяви, че вече счита бившия си тим Лацио за враг на терена.  Късно в събота сръбският ляв бек бе представен от „джалоросите”, което със сигурност не се е приело добре от феновете на градския съперник.

31-годишният футболист изкара 3 сезона при „римските орли” (между 2007 и 2010 година), след което беше продаден на Манчестър Сити. Част от най-крайните привърженици на Лацио изразиха ясно становище по повод трансфера му в Рома, наричайки играча „червей”.

Хитово представяне на Алекс Коларов в Рома

„Много се радвам да бъда тук. Днес е първият ми ден и се надявам всичко да се развие добре”, каза опитният Коларов.

„Познавам от по-рано някои от играчите, с други тепърва ще се запознаваме, но имаме достатъчно време да се опознаем по-добре. Преговорите започнаха преди около седмица. Разговарях със спортния директор (Мончи – б.р.) и сделката протече така, както всички искахме.”

Рома привлече защитник на Манчестър Сити

„Мончи беше много важен за трансфера, беше пределно ясен с мен и аз с него: буквално за две минути постигнахме споразумение. Един Джеко? Един и аз поддържаме връзка, откакто той напусна Сити. Попитах го за Рома и той ми каза само хубави неща. Щастлив съм отново да играем заедно с него.”

„Моята цел е винаги да печеля. Ще давам 100 процента във всеки мач и ще се опитам да вдигна трофеи. Дали следя Серия А, откакто напуснах Лацио? Да, защото в Сити имаше много футболисти, които са минали през калчото. Практически всяка неделя гледахме Серия А. Сега италианският футбол се върна там, където беше преди. Тази лига отново е много конкурентна”, допълни Коларов.