Кметът на Рим – Вирджиния Раги, разкри колко точно ще струва новия стадион на Рома в италианската столица. Общината даде „зелена светлина” за строежа на новото съоръжение, а Раги потвърди, че ще е нужен един милиард евро за издигането на „Стадио дела Рома”. Друг милиард ще бъде инвестиран в модернизирането на околността край стадиона.

„Стадионът ще бъде построен”, потвърди кметът на Рим пред La Verita.

„Ние сме направили нашите предложения и гаранции, че в Рома отговарят на много високи екологични стандарти. Експертите от политехническата управа в Торино потвърдиха това. Районът, определен за стадиона, е правилен. След това трябва да има изградена структура и да не се стига само с автомобили до мястото”, продължи Раги.

„Има две железопътни линии, които трябва да бъдат модернизирани. Сключили сме сделка с Ferrovie dello Stato за цялостно обновяване на железопътните линии. Ще инвестираме 1 млрд. евро частно финансиране през следващите три години. Това допълнително подчертава факта, че ние подкрепяме Рома за издигането на новия стадион”, завърши кметът на Рим.