Кметът на Милано - Джузепе Сала, настоява, че заповедта, възпрепятстваща Интер и Милан да разрушат „Сан Сиро“, не е невъзможно да бъде променена. Градоначалникът говори с репортери, заявявайки, че все още очаква отговор от двата местни гранда. Интер и Милан предприемат активни стъпки, различни от предишните си планове за общ проект на нов стадион.

Двата клуба работиха няколко години, за да осигурят одобрение за разрушаването на „Сан Сиро“ и изграждането на нов стадион на негово място. Но в крайна сметка "нерадзурите" и "росонерите" загубиха търпение от нарастващите бюрократични пречки, причинени най-вече от Сала.

И двата клуба смятат, че нов стадион е абсолютно жизненоважен за тяхната модернизация и за увеличаване на приходите. Следователно Интер върви напред в района на Роцано, докато Милан се фокусира върху района на Сан Донато.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Едно от нещата, което сериозно отблъсна клубовете, беше забраната за разрушаване на съществуващия стадион.

Кметът на Милано Сала продължава да твърди, че тази забрана не означава край на възможността стадионът да бъде разрушен.

„Все още никоя от засегнатите страни не е намерила правилното решение. Така че все още никой не трябва да поема отговорност, най-малко аз“, каза кметът на Милано.

Сала говори и за отношенията си с Интер и Милан по въпроса със стадиона.

„Не съм срещал Милан и Интер. Но ако имат нужда от нас, ние сме тук“, каза кметът.

Сала допълни, че има открита процедура и се чака отговор от двата клуба.