Италианският шампион Милан постигна комфортна победа с 2:0 над гостуващия на препълнения „Сан Сиро“ тим на Болоня в двубой от третия кръг на италианската Серия А. Рафаел Леао откри резултата в 21-ата, а Оливие Жиру удвои и  оформи крайния резултат след красиво изпълнение от въздуха.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Още  първата интересна ситуация в мача завърши с гол за домакините. В 21-ата минута Леао беше изведен сам по диагонал и стреля в близкия ъгъл, който обаче не беше покрит от Лукаш Скорупски - 1:0. В основата на попадението беше новото попълнение Шарл Де Кетелер, който първо отне топката от играч на гостите, а след това подаде към своя съотборник.

В 26-ата минута именно Де Кетелер изведе и Пиер Калюлю зад отбраната, но ударът на защитника беше спасен. От повторенията останаха съмнения за засада на французина, което означаваше, че имаше вероятност евентуален гол да не бъде зачетен.

В 37-ата минута играта беше спряна за кратко, след като Сандро Тонали не се почувства добре и клекна, заради което се наложи да му бъде оказана медицинска помощ. Той обаче бързо се върна в игра.

Оливие Жиру можеше да удвои секунди преди края на първото полувреме, но ударът му излезе в аут. Последният шанс за първата част обаче беше на сметката на Леао, който се оказа в подобна ситуация при попадението си за 1:0, но този път обаче ударът му беше спасен.

В началните минути на второто полувреме тимът на Болоня опита да създаде някакви опасности, но така и не затрудни защитата на „росонерите“.

Милан обаче удвои аванса си в 58-ата минута. Тогава Леао пресече пас на съперника и по прекрасен начин изведе Жиру зад защитата, а французинът с още по-красиво изпълнение от въздуха отбеляза във вратата на Скорупски – 2:0.

Болоня създаде първата си реална опасност в 68-ата минута, когато удар на Никола Сансоне намери страничния стълб на вратата на Майк Менян. 

Шест минути по-късно тимът на Михайлович поиска дузпа за нарушение на Калюлю срещу Сансоне, но съдията подмина ситуацията.

До края на мача домакините контролираха темпото и само добрата намеса на Скоруски ги лиши от трето попадение.

По този начин Милан събра седем точки и излезе временно начело в класирането. Болоня остава на 17-о място с едва един пункт в актива си. В следващия кръг „росонерите“ гостуват на Сасуоло през седмицата, а следващия уикенд има градско дерби с Интер, докато Болоня приема Салернитана.