До няколко седмици финансовата ситуация в Милан може значително да се подобри. Причината е, че китайското правителство възнамерява да олекоти законовите регулации, свързани с данъците и инвестициите в чужбина. Това ще позволи на новия собственик Йонхон Ли най-сетне да развърже кесията, пише „Либеро”.

Мусакио минава медицински тестове в Милан

Бизнесменът е начело на консорциума Sino-Europe Sports, който през април окончателно придоби италианския гранд. Сделката обаче стана пословична с отлаганията си, които бяха предизвикани именно заради тежките ограничения, които Пекин налага върху чуждестранните инвестиции. Стигна се дотам, че босовете трябваше да създадат ново дружество – „Росонери Спорт Инвестмънт”, чрез което най-сетне успяха да приключат сделката.

Разочарованият Нианг се прибира на "Сан Сиро"

Сега може ситуацията да се подобри още повече заради планираните реформи в Китай. Така Ли ще може да върне в ход първоначалния си план. Босът ще пробва да привлече още инвеститори от своята родина. Много се говори за партньорство с Лу Бо, който държи най-големия капиталов фонд в страната.

Няма скрито-покрито: Хонда се разделя с Милан