Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини не изключва Интер от битката за Скудетото и заяви, че натискът в Торино става част от теб. 35-годишният бранител кара своя 15-и сезон с екипа на „бианконерите“ и разкри, че е преживял всичко с тима.

„Това са много години и всичко става част от теб. Смятам себе си за късметлия. Но в същото време осъзнавам, че не е толкова лесно. Ювентус е част от теб и натискът е постоянен. През тези 15 години живях в рая, в ада и отново в рая“, заяви Киелини пред „Кориере дело Спорт“.

Ювентус се готви за рестарта на футбола в Италия и „бианконерите“ ще стартират срещу Милан в дербито за Купата на Италия на 17 юни. Джорджо Киелини спечели осем титили, четири купи и четири суперкупи, но не успя да завоюва трофея в Шампионската лига.

„По-добре е да играеш на финал и да загубиш, отколкото да отпаднеш по-рано в турнира. Бях елеминиран на осминафинал и в групите и не е толкова забавно“, добави още той.

„Защо всички отписват Интер в битката за титлата? Познавайки треньора и играчите, не бих ги изключил. В такъв луд мини шампионат девет точки са нищо. Лацио също играе красиво. Луис Алберто, Милинкович-Савич създават поезия“, каза Киелини.