Един от стожерите в отбраната на Ювентус Джорджо Киелини отправи косвена забележка към клубното ръководство за начина, по който бе структурирана лятната подготовка на отбора. Италианският национал излезе с констатацията, че дотук тимът му повече е пътувал, отколкото тренирал.

Тотнъм напомпа мускули с успех над шампиона на Италия

Думите му дойдоха след загубата 0:2 от Тотнъм на „Уембли”, а проверката бе последна за „шпорите” преди началото на сезона във Висшата лига. Тя е финална и за Ювентус, който следващият уикенд излиза срещу Лацио в среща за Суперкупата на Италия.

32-годишният Киелини сподели, че най-вероятно и неговите съотборници ще си отдъхнат най-сетне, когато вече не им се налага да обикалят различни континенти. „През тези три седмици ние прекарахме повече време в пътуване, отколкото в тренировки”, заключи ветеранът.

„Определено се нуждаехме от мач като този срещу Тотнъм – с малко повече интензитет и високо темпо – преди официалното ни начало на сезона в неделя. Работихме много здраво и очакваме с нетърпение да прекараме няколко дни в Торино, без да се налага да пътуваме.”

„Добрият отборен дух е нещо, което винаги сме имали в хода на сезона. Ако покажем вярната психологическа настройка, старание и желание за саможертва, няма да имаме проблеми отново преоткрием този дух.”

„Дали сме готови за Лацио? Да, очакваме мача с голямо спокойствие”, коментира Киелини.