Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини взриви Италия със своята автобиография. В нея италианският национал откровено споделя, че „мрази Интер“ и се изказа остро по адрес на Марио Балотели и Фелипе Мело.

Книгата на бранителя озаглавена „Аз, Джорджо“ ще излезе през следващата седмица, като печалбите ще отидат за благотворителност.

„Бях наистина подведен от двама играчи и потвърждавам всичко, което написах в книгата. Балотели е отрицателен човек, без уважение към отбора. По време на Купата на Конфедерациите срещу Бразилия през 2013 година той не помагаше за нищо. Наистина заслужаваше шамар. Някои мислеха, че той е сред петте най-добри нападатели в света, но аз дори не бих го поставил в Топ 10 или 20“, заяви Киелини пред „Република“.

„Все пак имаше някой по-лош от Балотели – Фелипе Мело. Той е най-лошият от най-лошите“, продължи италианецът.

„Не мога да адмирирам хора, които нямат уважение. С него наоколо имаше голяма вероятност да избухне свада. Казах и на ръководството, че той е гнилата ябълка“, каза Киелини.

„Ако трябва да го кажа на някой, ще го направя. Не съм най-добрият приятел на всички, но те са единствените двама, които надхвърлиха всички приемливи граници. Що се отнася до мен, проблемът не е, ако играят зле или имат лоша вечер, а това че имат липса на уважение и нямат нищо вътре в себе си. Веднъж може да се случи, но не, ако се повтаря постоянно“, добави още той.

Джордж Киелини пише в книгата си, че „мрази Интер“, но споделя, че същото е казал по адрес на Ювентус и Марко Матераци преди време.

„Мисля, че хората разбират какво имам предвид и не искам да бъда тълкуван погрешно. Мразя Интер по спортен начин, точно, както Майкъл Джордън ненавижда Пистънс. Не мога да не мразя Интер, но в 99,9% от времето, когато се срещна с играч на „нерадзурите“ винаги се смеем и забавляваме. Всъщност, когато си контузих коляното миналата година, съобщението, което ми достави най-голямо удоволствие бе от Хавиер Занети. Спортната омраза е това, което ви тласка да победите съперника си“, заяви Киелини.