Легендарният вратар на Реал Мадрид Икер Касийяс е убеден, че за Серия "А" е добре, че Ювентус не е печелил титлата през последните няколко сезона. Както е известно, „Старата госпожа“ беше установила хегемония в италианския елит и неизменно триумфираше със Скудетото в периода 2012 – 2020 година.

„Много ми харесваше Серия "А", когато бях млад. Особено когато тя беше смятана за най-доброто първенство в света. Всички най-добри футболисти играеха там. Истината е, че Серия "А" премина през период, в който само Ювентус я печелеше и стана малко скучно, но сега фактът, че Наполи, а също така Интер и Милан през миналите години, прекъснаха доминацията на Ювентус, е добър за италианския футбол. Дали някога съм мислел да играя в Серия А? Честно казано, да. Имам голямо уважение към всички италиански отбори, но Реал Мадрид си е Реал Мадрид“, коментира Касийяс пред DAZN.

Той също така говори за друг велик вратар – Джанлуиджи Буфон, който продължава да играе за Парма, макар и да е на 45 години.

„Имам добри взаимоотношения с Джиджи. Помня, че когато бях на 14-15 години, Джиджи вече беше направил своя дебют на 17-18 години. Изпитвах тази завист, която останалите вратари имат спрямо него. Но като се замисля, нашите кариери бяха доста сходни. И двамата започнахме много млади в големи отбори. Той продължава да играе футбол и истината е, че това е голямо постижение. Докато все още се забавлява и е щастлив с това, аз му пожелавам да продължава да играе. Защото Джиджи, освен мой голям приятел, е образец за всички вратари“, добави бившият испански страж.