Бившият играч на Интер и италиански национал Антонио Касано поде яростна атака срещу доскорошния капитан на отбора Мауро Икарди. Това се случи два мача след окончателно реабилитиране на 26-годишния нападател.

На 13 февруари аржентинецът публично беше разжалван като капитан и лентата отиде при вратаря Самир Ханданович. В отговор той отказа да тренира с основната група, позовавайки се на контузия от съмнителен характер в коляното. След продължили седмици наред преговори, преминали през ангажирането на адвокат, двете страни все пак се помириха, а Икарди игра както при 4:0 над Дженоа, така и през уикенда при нулевото реми срещу Аталанта.

Въпреки този факт Касано вярва, че бъдещето на Интер при централния нападател е съотборникът на Икарди – Лаутаро Мартинес. Донякъде и неволята подтикна Интер към сдобряването с „деветката”, защото 21-годишният Мартинес в момента е контузен и тимът не разполага с друг таран.

„Интер Играе в система 4-2-3-1, което значи, че има място само за един нападател. Икарди няма как да играе заедно с Лаутаро”, заяви Касано в телевизионен ефир.

„Ако зависеше от Спалети, той щеше да играе с Мартинес, защото предпочита нападатели, които играят с мисъл за отбора. Лаутаро се справя много добре, едва прехвърли 20-те и трябва да играе, защото е по-добър от Мауро.”

„Икарди просто вкарва и това е. Ако не вкара, той не предлага друго. Спалети харесва повече играчи като Един Джеко, Карим Бензема и Роберт Левандовски. Икарди е по-скоро като Филипо Индзаги – ако не вкара, не допринася по никакъв друг начин.”

„Според мен Спалети предпочита играч с профила на Мартинес. Той дори би пренебрегнал голаджия като Кжищоф Пионтек (който играе за кръвния враг Милан – б.р.). Винаги е имало играчи, които просто бележат голове, както и други, които освен че вкарват, играят и за отбора”, добави Касано.