Рома победи Байер Леверкузен с общ резултат 1:0, за да се класира за финала на Лига Европа, където сега ще се изправи срещу Севиля. Това е второто поредно участие на Жозе Моуриньо и Рома в европейски финали, след като спечелиха първата Лига на конференциите през миналия сезон.

Въпреки постиженията си с Рома, бившият италиански национал Антонио Касано нарече Моуриньо и клуба просто "късметлии" да стигнат до финала на Лига Европа тази година.

Говорейки пред talkSport, Касано каза: "Треньорът ще каже, че всичко е специално, но в живота, както каза Наполеон, е по-добре да бъдеш щастлив командир, отколкото силен. И той е голям късметлия, той е впечатляващ. Беше гаден, но ще се каже, че миналата година спечели конференцията и сега стигна до финала.

"Ще продължим да обсъждаме резултати. Трябва да говоря за футбола и да анализирам мача. Доста смущаващо нещо. Нещо, което изобщо не можете да разберете. Но какво ще каже той? Стигнах до финала, победих, и не ми пука. Браво на Рим, но те направиха л***о.

Това не е първият път, когато италианецът напада мениджъра. Миналия месец той посъветва бившия си клуб Реал Мадрид да не обмисля назначаването на Моуриньо за следващ мениджър, в случай че Карло Анчелоти напусне поста. Той дори продължи дотам, че Моуриньо не знае нищо за играта.