Рома победи в последния си мач в Серия А, надделявайки с 2:0 над Емполи, но претърпя отпадане на четвъртфиналите на Купата на Италия непосредствено преди това, когато загуби с 1:2 у дома от Кремонензе. Жозе Моуриньо спечели големи награди по време на престоя си в италианската столица, след като триумфира с първата Лига на конференциите, но Антонио Касано твърди, че португалецът, който преди това се е радвал на успехи в Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, не е толкова добър, колкото визитката му предполага.

"Моуриньо никога не е бил велик треньор, той просто знаеше как да играе с медиите и беше страхотен комуникатор. Той се справя добре със силни играчи, а не с такива, които не са много добри. Твърде лесно е просто да бъдеш приятелски настроен със страхотни играчи. Това е просто катастрофа след катастрофа в Рома, той ги накара да харчат пари за Неманя Матич и Руи Патрисио, това бяха негови решения. Онзи ден това изпълнение ме накара да повърна. Той не знае как да състави отбор. Дори и с втория си състав, трябва да победиш Кремонезе.

Моуриньо сам се скара с Карсдорх. Сега той се завръща, кой знае защо? Така че това беше една бъркотия. Що се отнася до Дзаниоло, той трябва да говори за това, а не защо отборът му Рома играе така зле. Измина година и половина, в която този отбор на Рома не е играл добър футбол", сподели Касано.

Карсдорп беше информиран, че няма бъдеще в Рома от Моуриньо по-рано през сезона, докато Дзаниоло изглежда решен да скъса връзките си с "вълците", след като не успя да се договори за нов договор и беше близо до завършване на трансфер в Англия през януарския трансферен прозорец .