Капитанът на Милан Алесио Романьоли говори пред клубния сайт по време на Коледното парти на "росонерите". Защитникът сподели мнението си за предстоящият мач с Аталанта в Бергомо, както и за равенството в последния кръг срещу Сасуоло.

 "Знаем, че Аталанта е много силен отбор. Те го доказаха, като се класираха по фантастичен начин за 1/8-финалите на Шампионската лига. Милан обаче има задължения да печели във всеки мач. Ще отидем в Бергамо, за да изиграем перфектен мач и да докажем, че се справяме добре в този период от сезона", заяви Романьоли.
"Срещу Сасуоло се надявахме  на различен резултат, за да продължим с добрата си форма. Пътят, по който сме тръгнали е правилният и е важно отбора да продължи по този начин. В края на сезона ще видим какво сме направили", добави още той.
"Да бъда капитан на този отбор и клуб, както винаги казвам, е голяма чест за мен. Много съм щастлив, че съм на това място. Винаги се опитвам да давам най-доброто, за да помогна на отбора да дава повече и повече", каза капитанът на "росонерите".

Алесио Романьоли сподели няколко думи по време на празненството и за младите таланти от школата, както и за силата на този състав на Милан, който отново да го отведе до върха в Серия А.
"Харесва ми да съм тук. Това е много приятно годишно събитие, което позволява на момчетата да се срещнат със своите идоли. В момента се виждам като дете. Никога не съм имал възможността да посещавам подобни събития. Желанието на тези момчета е да станат футболисти като нас", каза италианският национал.
"Знаем нашата стойност и резултатите ни помагат, за да се утвърди това. Имаме млад, но силен отбор, с много качествени футболисти. Съжалявам, че не направихме най-силния старт на сезона, но работим усилено и със сигурност ще направим всичко, за да се върнем отново на върха", заяви Романьоли.

В последните дни се заговори, че интерес към капитана на Милан има от страна на Атлетико Мадрид. Италианският национал има договор с Милан до лятото на 2022 година и откупната му клауза варира около 50 милиона евро.