През уикенда за Рома предстои изключително важен двубой. „Вълците“ гостуват на Наполи в „слънчевото дерби“, а през 2023 година, отборът на Жозе Моуриньо все още няма поражение. Тимът записа само едно равенство срещу състава на Милан, а останалите мачове бяха спечелени от „джалоросите“. 

Наполи от своя страна е на крилете на вдъхновението и тимът на Лучано Спалети не само има доста сериозна преднина на върха в таблицата, но и „неаполитанци“  наистина играят атрактивен и приятен за окото футбол, като се наслаждават на страхотна кампания. Наполи вече е явен фаворит за „скудетото“ и в неделната вечер за Рома предстои изключително сериозен тест, който ще даде отговор на много въпроси. И макар че целта на римския гранд е завършване в топ 4, за някои хора тази задача изглежда вече доста по-постижима след отнемането на 15 точки от актива на Ювентус. 

Дали това е така обаче, ще покаже единствено времето, тъй като и от „старата госпожа“ няма да стоят със „скръстени ръце“ и  най-малкото, което е ще обжалват наложената им санкция, като все пак съществува вероятността при положително развитие на нещата, тези 15 точки да бъдат върнати в актива на „бианконерите“.

Добрата новина за Рома е, че капитанът  на тима Лоренцо Пелегрини ще бъде на линия за предстоящото дерби. Италианският национал вече е напълно здрав и се очаква още днес да се включи на пълни обороти в тренировъчния процес.  Не би трябвало да има каквито и да е въпросителни относно състоянието на полузащитника и се очаква, че Пелегрини ще стартира още от първата минута в неделя вечер.