След двата коледни дни, Лоренцо Пелегрини днес е тренирал на клубната база на Рома в Тригория, за да изпълни петдневна индивидуална програма и да е на линия, колкото е възможно по-скоро. Италианският национал се надява да тренира наравно със своите съотборници веднага след Нова година и да е готов за мача срещу Милан на 6-и януари.

Атакуващият халф ще направи всичко, за да изведе „джалоросите“ с капитанската лента срещу „росонерите“ 40 дни след контузията на левия си квадрицепс. Травмата го извади от терените малко след средата на ноември. Наставникът на „вълците“ - Жозе Моуриньо също се надява да използва Пелегрини възможно по-скоро, но е умерен оптимист за възстановяването му, както заяви след равенството със Самподрия. Специалния се надява, ако не срещу Милан, то три дни по-късно срещу Ювентус да използва своя футболист.

Пелегрини можеше да се върне към тренировките, както всички останали – на 2 януари, но сам е поискал да съкрати ваканцията си и да не губи време тази седмица, а да опита да навакса със своята подготовка.