Капитанът на Милан Алесио Романьоли и бившият изпълнителен директор на клуба Адриано Галиани обвиниха испанските играчи в подлост заради участието им в турнир по електронни спортове, тъй като ФИФА отмени eNations StayAndPlay Cup.

Това е виртуален турнир, популяризиран от ФИФА с цел да потвърди отново ангажимента на световния футбол за споделяне на положителни послания през тези трудни времена. Надпреварата бе отменена поради технически и организационни проблеми, свързани с разпространението на COVID-19.

Форматът на турнира включва участието на отбори с професионални футболисти и такива по електронни спортове от една страна.

Италианският дует бе сформиран от капитанът на Милан Алесио Романьоли и Рафаел Er_caccia 98’, който е професионален геймър състезаващ се за Монца.

Италия бе в група с Испания, Португалия и Малта, но испанците предизвикаха спорове, защото се включиха с двама професионални геймъри, а в редиците им нямаше футболист. Именно дуета бе изграден от двамата най-добри в електронните спортове Хайме Гравесен Алварес и Dj Mariio, който се изявява в онлайн пространството.

„Не ми харесваше подходът на испанския отбор, който използва YouTuber, играещ като професионален играч на електронни спортове. Те се опитаха да бъдат двойно по-силни, подли са“, каза Романьоли.

„Няма да играя, ако ФИФА искат това от мен. Да ме накарат да си организирам времето, а след това внезапно да отменят надпреварата и да кажат, че това е просто приятелски турнир“, добави още той.