Защитникът на Ювентус Данило, който за пореден път през този сезон беше с капитанската лента, оправда решението на Давиде Маса да изгони Ромелу Лукаку за неговата реакция след изравнителния му гол за Интер за снощното реми 1:1 между двата отбора.

След като беше обект на расистки обиди от страна на противниковите привърженици по време на мача, белгийският нападател ги провокира с жест след попадението, поради което получи втори жълт и съответно червен картон. “Нерадзурите” недоволстваха от това, но според бранителя на “бианконерите” решението на главния съдия е било правилно.

“Беше много просто: Лукаку вкара и направи жест, за да смълчи нашите фенове, така че беше лесно за рефера да го санкционира. Той вече имаше жълт картон и затова мисля, че това беше правилното решение. Хора, това е Юве - Интер в полуфинал за Купата на Италия, не става въпрос за обикновен мач. Напрежението винаги е малко по-високо. Има силно съперничество, така че подобни събития са нормални. Винаги казвам, че не бива да хабим енергия за такива неща, а да се фокусираме върху това, което не сме направили правилно по време на двубоя, защото все още имаме 90 минути, в които да си заслужим мястото на финала”, заяви Данило след дербито.

Той също така коментира дали като капитан е трябвало да усмири Хуан Куадрадо при караницата му със Самир Ханданович, след която те получиха червени картони.

“Куадрадо е почти на 35 години, така че не е моя отговорността да го държа настрана. Той знае, че има отговорност и ще си поговорим за това между нас в съблекалнята. Определено няма да обсъждам това пред всички вас”, отговори бразилецът, който освен това защити сънародника си Бремер за предизвиканата дузпа в самия край на мача.

“Той знае, че докосна топката с ръка. Все още е млад и има много за учене. Ние сме тук, за да помагаме на него и останалите млади играчи да се развиват. Печелим и губим като отбор. Не беше само Бремер, имаше и други неща, които не се получиха добре. Има още 90 минути, така че все още можем да се класираме за финала”, добави опитният бранител.