Бившият треньор на Рома Фабио Капело вярва, че отборът е подписал с прекалено много футболисти, които имат съществена история с контузии, но смята, че настоящият наставник Жозе Моуриньо има опита и харизмата да изведе римския гранд към още успехи.

Футболистите на Рома заемат седмо място в Серия А с 18 точки, на три зад четвъртия Наполи, който има 21 в актива си след 12 изминали кръга.

Капело, последният треньор извел тима до титлата в Серия А през 2001-а, чувства, че клубът греши с трансферната си политика в последните няколко години.

"Не е тайна, че Рома заложи на няколко играчи със сериозна история що се отнася до контузиите", заяви 77-годишният специалист в интервю за италианския вестник Gazzetta dello Sport.

"Засега тази лотария не донесе резултатите, на които клубът се надяваше", добави Капело, който обаче вярва в способностите на старши треньора Жозе Моуриньо да се справи със ситуацията.

"Със сигурност може. Той е преминал през много различни ситуации в кариерата си, а това ще му помогне и сега. Треньор с подобен опит и харизма ще помогне на футболистите да се чувстват по-добре", коментира Фабио Капело.

Отборът на Рома направи равенство 0:0 при гостуването си на Лацио в последния кръг от Серия А преди паузата за националните отбори, а в неделя му предстои домакинство на Удинезе. /БТА