Италианският шампион Милан смени собственика си за трети път в последното десетилетие. В края на август Ред Бърд Кепитъл Партнърс, воден от Гери Кардинале, официално придоби „росонерите“ от хедж фонда Елиът.

Новият собственик на „Дявола“ купи клуба благодарение на заем от продавача от около 600 милиона евро. Семейство Сингър, собствениците на Eliott Managment, останаха с миноритарни дялове, но и с доста техни хора в ръководството и Борда на директорите.

Точно преди Ред Бърд и Гери Кардинале да вземат „росонерите“, Investcorp изглеждаше почти сигурен нов собственик на тима от Милано.

52 снимки

Италианският вестник La Reppublica направи интересен материал, свързвайки се Кармайн Вилани. Вилани е главен изпълнителен директор на MFO (Multi Family Office Equity Partners) - компания, която подкрепи Инвесткорп в офертата за придобиването на Милан.

„Не мога да навлизам в подробности, но мога да потвърдя, че нашият консорциум се ангажира както с придобиването на всички мажоритарни дялове в Милан, така и с гарантирането на последваща инвестиция на пазара от 300-400 милиона. Целта бе да върнем незабавно клуба на най-високото ниво в Европа, както заслужава неговата история. Както Елиът искаше, щяхме да оставим миноритарните дялове", заяви Вилани.