Носителят на Златната топка Фабио Коентрао даде любопитно интервю пред Gazzetta dello Sport, говорейки за ментора си Карло Анчелоти по времето, когато носеше екипа на Парма и за следите оставени от него.

„Той е страхотен човек. Когато той пристигна в Парма, бях още доста млад, а той беше убеден, че мога да се представям по-добре като ляв защитник. Мисля, че това беше една от малкото му грешки като треньор. Всъщност скоро той осъзна това и смени позицията ми в центъра на защитата”, коментира с усмивка Фабио Канаваро и разкри, че играчите се разплакали, когато научили за напускането на Анчелоти.

„Мисля, че Маурицио Сари ще се справи добре в Челси. А Анчелоти сега гради върху оставеното от него в Наполи. Също, както Сари прави с оставеното от Антонио Конте в Челси”, коментира Фабио Канаваро.

„Може и да е вярно, че на някои играчи Конте няма да им липсва, но това, което той остави е работна етика, каквато я нямаше преди. Ако погледнете внимателно ще осъзнаете, че играчите на Челси бяха в най-добро физическо състояние на Световното”, добави Канаваро.