Бившият капитан на Наполи Паоло Канаваро реагира гневно на факта, че лицето му не присъства на френските с великите играчи на местния клуб, които са поставени на стената на станцията на метрото. На такова пано са изписани лицата на всички най-велики играчи, носили екипа на неаполитанския отбор.

Феновете на клуба също изразиха недоволство от факта, че са пропуснати някои от най-важните играчи в клубната история. Сред тях е и Канаваро, който имаше важна роля при възраждането на отбора след един период буквално на нулеви години, а после беше избран и за капитан на отбора. През сезон 2011/2012 той помогна много за спечелването на Купата на Италия.

"Най-вероятно 278 мача с екипа на Наполи и връщането на отбора от мрака, печелейки трофей за първи път от 22 година, капитан на отбора в течение на много години не е причина, за да попадна в една от 130-те клетки на панела на станцията на метрото. Още повече, че тази станция на метрото е на метри от моя дом и аз като дете съм израстнал в района, в който се формираше агитката на Наполи, написа Паоло Канаваро в профила си в Instagram.

"Не съжалявам, че не съм попаднал заедно с други играчи и никого не искам да упреквам, но ми е тъжно и съм поразен от моето отсъствие. Не очаквах, че усилията ми са били толкова незабележими. Благодаря на всички! Forza, Наполи!".

Паоло Канаваро започна в Наполи през сезон 1998/99, върна се в отбора през 2006-а година и игра до 2014-а.