Отборът на Каляри постигна изключително важна победа над Интер в първи мач от 25-ия кръг на Серия А. Сардинци се наложиха с 2:1 у дома, а българския национал Кирил Десподов записа почти четвърт час игра. Въпреки ограниченото си време на терена, бившият футболист на ЦСКА успя да блесне с действията си на терена.

Десподов се появи в игра в 81-ата минута, а в последната от редовното време, успя да изработи дузпа за своите. Тя обаче бе пропиляна от Николо Барела, който не успя да уцели рамката на вратата.

Мачът на стадион „Арена Сардиня” започна отлично за домакините. Още в първите минути футболистите на Каляри стигаха до добри положения пред вратата на Интер,  но късметът покри гостите.

Артур Йонита имаше великолепен шанс с глава, но не успя да преодолее противниковия страж. Отговорът на Интер дойде чрез Иван Перишич, който стреля много опасно от воле, но ударът му попадна право в тялото на вратаря Алесио Крано.

Агресията в играта на домакините си пролича още в първия четвърт час, когато съдията буквално пожали Лука Чигарини. Само в рамките на няколко минути халфът на Каляри действа на ръба на позволеното. В 8-ата минута той получи жълт картон, а пет по-късно необмислено негово действие срещу Раджа Наинголан можеше да му струва скъпо. Реферът на двубоя обаче предпочете да не показва червен картон на футболиста и запази численото равенство.

В 13-ата минута двубоят бе прекъснат, за да почетат двата тима и феновете Давиде Астори, който почина точно преди една година. Както е известно, голяма част от кариерата на италианеца премина в Каляри.

Статуквото в резултата бе нарушено след 31 минути игра. Домакините стигнаха до пряк свободен удар пред вратата на Интер, от който Чигарини центрира прекрасно в наказателното поле, където централният бранител Лука Чепатели с глава откри резултата.

Минути по-късно резултатът едва не стана 2:0 в полза на сардинци, но Ханданович показа класа, извивайки с една ръка удар на Жоао Педро.

Интер изравни чрез Лаутаро Мартинес в 37-ата минута. Наинголан проби отлично по дясното крило и почти от аутлинията успя да центрира на близката греда, където Матинес се измъкна от опеката на бранител на Каляри и с глава плъзна топката във вратата.

Футболистите на Роландо Маран обаче показаха изключителен характер. Още преди да дойде почивката, домакините успяха да възстановят преднината си. Това се случи след красиво попадение на Леонардо Паволети. Нападателят се възползва отлично от пас на Дарио Сърна отдясно и с удар от воле изненада Ханданович за 2:1.

През второто полувреме Интер се опита да промени нещата, но натискът им бе по-скоро стихиен. Все пак възпитаниците на Лучано Спалети имаха няколко добри възможности, но в крайна сметка вратарят на домакините успя да опази вратата си.

В 81-ата минута дойде  и моментът на Кирил Десподов, който се появи в игра на мястото на Жоао Педро. Българският нападател се включи с огромно желание и определено направи впечатление с поведението си на терена.

В последните секунди на редовното време бившият ас на ЦСКА успя дори да спечели дузпа за своите. Той получи на метър в наказателното поле, финтира Милан Шкриниар, който нямаше какво друго да направи, освен да фаулира нападателя.

Барела обаче не успя да превърне наказателния удар в гол и да реши спора. Домакините трябваше да се браният яростно в шестминутното продължение, но в крайна сметка успяха да грабнат трите точки.

Каляри остана на 14-ото място в Серия А, но вече на две точки от Дженоа и Парма, които обаче са с мач по-малко. Интер пък е трети, но може да бъде изместен от тази позиция, ако градския съперник Милан постигне победа над Сасуоло.