Спортният директор на Каляри, Марио Пасети, коментира сложната ситуация, в която се намира футболът заради пандемията от коронавирус. Шефът в италианския клуб сподели трансферните планове и бъдещите стъпки, които Каляри ще предприеме в опит да смекчи последствията от заразата. 

"От 9. март Каляри е на пауза, както и всеки друг сектор. Това е болезнено решение, но е с цел да предпази обществото", заяви Пасети пред Tuttomercatoweb. 

"Това спиране на Серия А ще окаже огромно влияние дори върху по-долните дивизии. Футболът е една от индустриите на Италия, той представлява 1% от брутният вътрешен продукт на страната и трябва да се работи внимателно."

"Решението е да се гледа цялостната картина. Не може да говорим само за Серия А и за тези 20 клуба в шампионата. Трябва да променим множество закони, които вече не отговарят на стандарта. Да убедим спонсорите да останат, за да може да не разчитаме само на пари от ТВ права. Това, което ще предприемем днес, ще бъде от огромно значение за футбола утре."

"Специално за трансферния пазар сумите ще паднат, но това ще доведе до повече трансфери. Вече мислим по този въпрос и разчитаме на спортно-технически нужди, а не на произволни покупки. За щастие, имаме интересни футболисти под наем като Франческо Викари и Кирил Десподов. Ще видим какво ще се случи и с Алесандро Дейола и Филипо Романя. Трябва много внимателно да оценим играчите си под наем", призна Пасети.