Милан победи Каляри с 3:1 в мач от шестия кръг на италианската Серия А. Сардинци поведоха с гол на Зито Лувумбо, но „росонерите“ обърнаха още до почивката с дебютния гол на Ноа Окафор и попадение на Фикайо Томори. След полувремето „Дявола“ отбеляза още едно попадение, и отново дебютно – дело на Рубен Лофтъс-Чийк.

По този начин миланският колос си връща второто място, което заема с 15 точки. „Рособлу“ остава на последното 20-о място с 2 пункта и без победа.

„Росонерите“ започнаха по-добре двубоя. Райндерс и Флоренци опитаха изстрели отдалеч, но не бяха точни. Окафор също опита с глава да матира сардинци, но бе неточен. Двадесет минути по-късно швейцарецът тества Радунович, който улови без проблем.

Само няколко минути по-късно „рособлу“ откри като Нандес намери Лувумбо, а крилото от Ангола матира Спортиело за 1:0.

Малко обаче трябваше на Милан да изравни, а по-късно и да поведе. Пет минути преди почивката Пулишич нахлу в наказателното поле и насочи от аутлинията навътре, Радунович не успя да улови, което помогна на Окафор да направи 1:1 с дебютния си гол.

Gulliver/GettImages
57 снимки

Пет минути след това Тео Ернандес тества колебливия Радунович, който изби в корнер. От него Милан поведе с 2:1, след като изпълни положението по заучен начин и Райндерс качи топката на главата на Томори, а англичанинът отбеляза за обрата.

Десетина минути след почивката отново Лувумбо можеше да се разпише, но Адли блокира удара му. Последваха още два шанса за Каляри, никой от които не бе оползотворен.

Точно след изминаването на час игра още един играч на Милан вкара дебютния си гол. Лофтъс-Чийк покачи аванса на гостите с далечен шут.

Сетне Петаня опита да намали изоставането на Каляри, но Спортиело спаси удара му с глава. В 65-ата минута Окафор потърси своя втори гол в мача, но прати топката над вратата.

Други резултати от Серия А:

Верона - Аталанта 0:1

Емполи - Салернитана 1:0