Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира ситуацията с Пауло Дибала, който бе оставен на резервната скамейка в последните два мача на “бианконерите”.  

Наставникът на “Старата госпожа” разкри, че аржентинецът ще започне като титуляр в мача срещу Дженоа за Купата на Италия в сряда.

Шеф на Юве: Дибала се намира в труден период

Също така Алегри постави ясна цел пред нападателя, а именно да реализира минимум 20 попадения до края на сезона в Серия А.

“Реализирането на голове за него не би трябвало да е проблем. Той е в състояние да вкара по 15-20 попадения в първенството. Когато стигне до 20, то това ще означава, че е свършил много работа”, каза Алегри.

“Неговите качества дори надхвърлят тези 20 гола на сезон . Освен това Пауло е футболист, който трябва да прави и асистенции, защото той не е само играч, който завършва атаките”, допълни той.

В Юве понамирисва: Дибала пак на пейката

“Той е интелигентен състезател, който е наясно, че двубоят срещу Дженоа е важен както за него лично, така и за Ювентус като цяло. В последните няколко мача залагахме на по-различна схема (4-3-3) и затова го извадих от състава. Ако Пауло играе, то трябва да намерим начин да използваме качествата му. В тази постройка той единствено може да застане на поста централен нападател. Ето това вече е другото, което трябва да реша - дали Дибала да е сам на върха, или пък да е заедно с Гонсало Игуаин”, коментира още Алегри.

До момента Дибала никога не е вкарвал 20 попадения в един сезон с фланелката на “бианконерите”. Най-близо е бил през първата си кампания, в която завърши с 19.

Аржентинецът има отлична възможност да покрие изискването на Алегри още през настоящия сезон, като до момента е отбелязал 12 гола в 17 мача.