Милан е изпаднал в изключително тежка криза на резултатите и ниже провал след провал. И новият наставник на "росонерите" Дженаро Гатузо беше откровен от какво имат нужда играчите му, за да я преодолеят. А именно - отрова и жлъч. 

"След последния ни провал срещу Верона работихме много допълнителни часове на терена. Проблемът не е в начина, по който отборът действа като един механизъм, а в това, което му липсва. А именно - отрова, жлъч, трябва да ги показва на терена."

"Имаме някои по-опитни момчета, които с една дума могат да поправят грешките при позиционирането по терена на по-младите си съотборници. Но при първата трудност, този отбор просто изчезва от терена. Можете да го видите във всеки мач", сподели Гатузо и продължи с болезнените откровения. 

"Никак не съм доволен от начина, по който се представихме срещу Верона. Тогава при всяка атака на противника бяхме готови да пуснем гол. Малко да ни натиснат и всичките ни слабости излизат наяве."

"Имаме много неща да подобрим, иначе съвсем скоро рискуваме да допуснем пореден срам. Затова допълнителните тренировки бяха най-малкото, което можехме да направим след резултатите с Беневенто и Верона", сподели още Гатузо.