Легендата на Милан Рикардо Кака продължи със серията от интервюта пред телевизията на „росонерите” в последните дни. Бразилският халф бе на визита в Милано, където изгледа мача на миланския гранд срещу Рома (2:1), а визитата му в града продължава да трае.

Милан обвърза с договор основен свой футболист

Световният шампион с Бразилия от 2002 година сподели, че наставникът на Милан Дженаро Гатузо е феномен за треньорите по света.

„Разходих се по алеите на Миланело и ме връхлетяха невероятните спомени от миналото. Опитът, който натрупах тук е неимоверен и никога няма да забравя миговете в Милано. После наблюдавах и тренировката на тима, а денят бе страхотен. Видях се с Леонардо и Паоло Малдини, както и с всички хора, които работят на базата. Почувствах се невероятно”, сподели Рикардо Кака.

Кака: Това е ДНК-то на Милан

„Структурата е красива и ти позволява да напуснеш големия хаос, който цари отвън. Съчетана е природата със спокойствието. Гатузо? Невероятно беше да видя как ръководи тренировъчния процес с очите си. Той е същият, какъвто беше и като футболист – пълен с енергия и мотивация. Прекарва почти цялото време, за да мотивира тима и да извади най-доброто от него, но това не е всичко. Рино е много добър човек, той е учител и иска да те подготви добре, а всички тези неща, които са съчетани, го правят феномен в треньорското поприще”, продължи с похвалите Кака.