Бившият футболист на Милан Рикардо Кака отново стъпи на италианска земя и се завърна в Милан. С тази новина се похвалиха от клуба на "росонерите" буквално преди минути. 

Кака се завръща в Милан

Според италианските медии някогашният бразилски национал е получил предложение за позицията "спортен директор" в клуба. Кака обяви обаче, че все още не е взел решение дали да приеме отправеното предложение от страна на ръководството.

"Говорих с Марко Фасоне, но все още не съм взел решение, защото не знам дали искам да продължа да играя. Но ще отбележа, че възможността да станеш директор на Милан е нещо специално", заяви Кака.

Кака има над 300 мача за „росонерите” при двата си престоя там, като спечели титлата в Италия за 2004 година и Шампионската лига през 2007-а. Халфът също така взе и „Златната топка” за 2007-а, а две по-късно бе продаден на Реал Мадрид за сума, която по онова време беше световен рекорд.

Кака: Мога да бъда за Милан това, което е Зидан за Реал

Кака по-късно изигра още един сезон в Милан, а след това прекара 3 в американския Орландо Сити, където си тръгна след края на миналата кампания. На този етап южноамериканецът още не е обявил официално края на футболната си кариера, но пък на Апенините изглеждат сигурни, че сега задълженията му в Милано ще бъдат доста по-различни.