Бразилската легенда – Кафу, засипа с похвали треньора на Рома Даниеле Де Роси преди реванша на римските „вълци” срещу Милан от четвъртфиналите на Лига Европа. Рома приема „росонерите” тази вечер на „Олимпико” след успех с 1:0 в първия мач в Милано.

Според Кафу, Де Роси има страхотни качества, за да се превърне в истинска икона за римляните на треньорското поприще. Бразилецът дори сподели, че специалистът в бъдеще може да се превърне толкова важен за Рома, колкото бе легендарният сър Алекс Фъргюсън за Манчестър Юнайтед.

„Де Роси бе тактически много умен на „Сан Сиро”, пускайки Ел Шараауи отдясно. Това обаче не е изненада, гледайки историята на Де Роси като футболисти и това което прави като треньор. Нека добавя, че той е страхотен човек също. Просто си спомнете инцидента с Ндика в Удине. Познавам го от младо момче. Той не говореше много, но слушаше много. Той има страхотно семейство, а това му дава баланс. Мисля, че има всички качества да има още по-важна роля в рома и да се превърне в това, което беше сър Алекс Фъргюсън за Рома”, каза Кафу.