Трансферът на нападателя Алваро Мората в Барселона отново е на дневен ред. Ювентус по всичко изглежда, че ще се подсили с Душан Влахович от Фиорентина, което ще позволи на испанския национал да премине на „Камп Ноу”. "Блаугранас" искаше да вземе 29-годишния футболист в началото на месеца, но тогава "бианконерите" отказаха да го пуснат, тъй като нямаха негов заместник. 

Сега Мората и неговият агент Хуанма Лопеса са в Мадрид, за да водят преговори с каталунците, пишат всички водещи издания на Иберийския полуостров.

Към момента правата на нападателя се държат от Атлетико Мадрид и именно испанския шампион ще има думата по евентуален негов трансфер в Барселона.

Юве е готов да прекрати наема на Алваро, щом си осигури подписа на Влахович. Атлетико вече веднъж даде съгласието си да пусне испанския национал на „Камп Ноу” и се смята, че сега също няма да прави спънки.

Барселона обаче ще трябва да освободи място за заплатата на Мората, като се смята, че подновяване на договора на Усман Дембеле или окончателна раздяла с него ще спомогне за трансфера.  

Испанският национал отказа коментар по темата.