Ръководството на Ювентус е провело първоначални разговори с бившия наставник на отбора Антонио Конте. Това твърди „Скай Италия”.

Засега между двете страни няма нищо конкретно като договорки, защото тепърва клубът ще решава дали ще гласува доверие на Масимилиано Алегри за следващия сезон. Италианецът беше спряган, че напуска и без вчерашното разочароващо отпадане от Аякс в четвъртфиналите на Шампионската лига. След загубата 1:2 в Торино Алегри показа ясно, че очаква да остане начело и през следващата кампания.

„Скай Италия” твърди, че от Юве се свързали с Конте просто за да видят дали той има инетрес към подобен ход. 49-годишният специалист е без отбор, откакто през лятото на миналата година беше уволнен от Челси, като заведе дело срещу английския клуб.

От известно време приближени до Конте свидетелстват за желанието му да се завърне на клубно ниво в Италия. Сред опциите му до този момент попадаха Интер, Милан и Рома.

Конте беше човекът, който даде начало на продължаващата все още доминация на Ювентус в Серия А. Под негово ръководство „старата госпожа” спечели първите 3 от поредните си 7 титли на страната. През 2014-а обаче италианецът обаче не се раздели по позитивен начин с клуба, за който има над 400 мача като футболист.