Отборът на Ювентус е на финал за Купата на Италия! "Биаконерите" завършиха при резултат 0:0 срещу Интер в мач-реванш от ½-финалите на турнира за Купата на Италия и след победа в първия двубой в Милано с 2:1 си подпечатаха мястото във финала на турнира.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

Двубоят може и да не предложи попадения, но предпоставки за такива не липсваха и пред двете врати. Гостите бяха по-агресивния тим и имаха повечето положения, но отбраната на Юве беше безупречна и не допусна да бъде пробита. На свой ред, футболситите на Андреа Пирло можеха да решат всичко в двубоя, но на три пъти удари на Роналдо не попаднаха във вратата на гостите. 

Ювентус спази и традицията да отстранява Интер на 1/2-финаите в турнира, тъй като никога досега "биаконерите" не са отпадали, когато се изправят срещу "нерадзурите". По този начин Юве ще чака на финала някого измежду Аталанта и Наполи, които играят втория мач помежду си в сряда.  


В първите минути на срещата голови ситуации липсваха, макар и двата отбора да създадоха по една, две скоростни атаки.

Първата дискусионна ситуация дойде в 9-ата минута, когато гостите поискаха дузпа. Тогава Ашраф Хакими проби отдясно в наказателното поле и опита да намери свой съотборник, но бранител на Юве пресече паса. Топката обаче попадна в Лаутаро Мартинес, който посегна да стреля, но се строполи на тревата след контакт с Федерико Бернардески. Съдията даде знак играта да продължи, а от скамейката на Интер бяха бесни. След като бе спряна играта, ситуацията бе разгледана и се видя, че Лаутаро удря крака си в този на Бернардески и дузпа няма как да бъде отсъдена.  

В следващите минути домакините имаха контрола върху топката, но сериозни опасности пред вратата на Самир Ханданович липсаха. 

В 21-ата минута "нерадзурите" организираха добра атака отдясно, като Хакими получи топката и стреля пред границата на наказателното поле, но бе блокиран в последния момент. 

Четири минути след това гостите получиха право да изпълнят свободен удар точно пред линията на наказателното поле отдясно заради нарушение на Алекс Сандро срещу Хакими. Кристиан Ериксен центрира на далечната греда, където Мерих Демирал изпусна Ромелу Лукаку, а белгиецът опита да отклони топката с гърси към вратата, но тя премина на сантиметри от дясната греда на Буфон.  

В тези минути Интер притисна Юве в своята и половина, като домакините допускаха и грешки в изнасянето на топката. 

В 29-ата минута "нерадзурите" отново създадоха чиста голова ситуация. Те изпълниха заучено положение след корнер, като топката достигна до Ериксен пред наказателното поле и датчанинът стреля, но бе блокиран. Топката обаче попадна в Лаутаро, който опита да стреля моментално, но не уцели добре топката, въпреки че половината врата на Буфон бе празна.  

Удар на Марсело Брозович от дистанция в 33-ата минута бе уловен без проблеми от Буфон. 

В 41-ата минута Кристиано Роналдо стреля директно от пряк свободен удар, но топката рикошира в стената. 

Минута след това португалецът получи топката отляво в наказателното поле, залъга Милан Шкриниар и стреля в близкия ъгъл, но Ханданович изби с крак в ъглов удар. Това бе и най-чистото положение за попадение на сметката на "биаконерите" дотук в двубоя. Малко след това нов удар на Роналдо в наказателното поле бе блокиран. 

Първата опасна ситуация за втората част дойде в 52-ата минута, когато Николо Барела съхрани добре топката пред наказателното поле и комбинира вдясно с Хакими, който стреля, но над вратата.  

В 57-ата минута Бентанкур направи огромна грешка при изнасянето на топката и позволи на Ериксен да му отнеме и да изведе Лаутаро Мартинес срещу Буфон, но малко не достигна на нападателя да стигне до топката. Той се хвърли с шпагат и извърши нарушение срещу вратаря.

Антонио Конте пръв посегна към смените, като в 58-ата минута Иван Перишич замени Матео Дармиан. 

Минута след това Ювентус организира мълниеносна контраатака, при която топката стигна до Роналдо в наказателното поле, но ударът на португалеца премина над вратата на Ханданович. 

В 63-ата минута Уестън МакКени замени Федерико Бернардески. 

Минута по-късно дойде и най-чистото положение за гол пред Юве. Роналдо излезе сам срещу Ханданович вляво в наказателното поле, но вратарят направи блестящо спасяване и не допусна да бъде преодолян.

Двадесет минути преди края на редовното време отново португалеца имаше шанс за гол, след като направи невероятен рейд и навърза като на шега двама защитници на Интер и стреля силно, но отново Ханданович спаси брилянтно.

В 74-ата резервата Стефано Сенси стреля опасно, Алекс Сандро пък действа рисковано и за малко да си отбележи зрелищен автогол, но топката излезе в корнер. 

Интер натисна в последните 15 минути, като удар на Лаутаро в 80-ата минута излезе в аут, а секунди след това такъв на Хакими, от малък ъгъл, се оплете от външната страна на мрежата на Буфон, макар че мароканецът можеше да комбинира със съотборник в наказателното поле. 

В 85-ата минута и Стефано Сенси отправи опасен удар след разбъркване пред Буфон, но топката премина встрани от вратата.

В добавеното време Лукаку изпревари Буфон и стреля с глава, като малко не му достигна да вкара в опразнената врата.

Така и обаче Интер не успя да стигне до попадение и двубоят приключи при същия резултат.


FT | ЮВЕНТУС – ИНТЕР 0:0 | ЮВЕНТУС СЕ КЛАСИРА НА ФИНАЛ С ОБЩ РЕЗУЛТАТ ОТ 2:1

Жълти картони: Матео Дармиан (Интер) 13'; Алекс Сандро (Ювентус) 24'; Иван Перишич (Интер) 65'; Марсело Брозович (Интер) 73'

Стартови състави на двата отбора:

ЮВЕНТУС (4-4-2): 77. Джанлуиджи Буфон (к) - 12. Алекс Сандро, 4. Матайс Де Лихт, 28. Мерих Демирал, 13. Данило - 33. Федерико Бернадредски (14. Уестън МакКени 63'), 25. Адриен Рабио, 30. Родриго Бентанкур, 16. Хуан Куадрадо (3. Джорджо Киелини 82') - 7. Кристиано Роналдо, 44. Деян Кулушевски (22. Федерико Киеза 87')

Старши треньор: Андреа Пирло

ИНТЕР (3-4-1-2): 1. Самир Ханданович (к) - 95. Алесандро Бастони (11. Александър Коларов 66'), 6. Стефан де Врай, 37. Милан Шкриниар - 36. Матео Дармиан (14. Иван Перишич 58'), 23. Николо Барела, 77. Марсело Брозович, 2. Ашраф Хакими - 24. Криситан Ериксен (12. Стефано Сенси 66') - 10. Лаутаро Мартинес, 9. Ромелу Лукаку

Старши треньор: Антонио Конте


Главен съдия: Маурицио Мариани, Италия

Стадион: „Алианц Стейдиъм“, Торино, Италия