Ювентус е набелязал нападателя на Барселона Витор Роке. Бразилецът не успя да се наложи в състава на каталунците след трансфера си от Атлетико Паранаензе през януари и торинци са готови да се възползват от ситуацията и да го вземат в редиците си, твърди "Гадзета дело Спорт".

Ювентус определено има нужда от освежаване на атаката за новия сезон. Аркадиуш Милик вече е на 30 години, а изглежда ще отсъства известно време заради контузия. В същото време бъдещето на Мойс Кийн остава неясно, а наскоро клубът се раздели и с Кайо Жорже. Така че в клуба вече се оглеждат за нови играчи и един от набелязаните е именно Витор Роке.

Макар досега 19-годишният футболист да не успя да впечатли с екипа на Барса, той си продължава да бъде определян като един от големите таланти, който тепърва ще разкрие потенциала си. Роке има договор с Барса до 2031 година и от "Камп Ноу" едва ли ще искат лесно да се разделят с него, но вероятно ще бъдат склонни да го пуснат за една или две години под наем. Това е добра опция и за Ювентус, който така ще спести пари от голяма трансферна сума.