Италианският Ювентус може да се раздели с нападателя Гонсало Игуаин и няколко други играчи през летния трансферен прозорец, съобщава италианското издание "Тутоспорт".

Ръководството на торинския гранд възнамерява значително да обнови състава си, като продаде осем играчи. Освен Игуаин, на трансферния пазар ще бъдат халфовете Блез Матюиди, Сами Кедира, Федерико Бернардески и Лука Пелегрини, който е под наем в Каляри, както и защитниците Матия Де Шилио, Даниеле Ругани и наетият под наем от Дженоа Кристиан Ромеро.

Игуаин играе в Ювентус от лятото на 2016 година, но два пъти беше даде под наем - в Милан и Челси. Този сезон аржентинският нападател има 40 мача за тима във всички турнири, в които е вкарал 10 гола и е направил 8 асистенции. Общо с екипа на италианския тим той има 65 гола в 145 мача.

32-годишният нападател е играк ще в кариерата си за Наполи, Реал Мадрид и Ривър Плейт.

С Ювентус Игуаин е спечелил по два пъти титлата и купата на Италия, с Наполи има една купа на Италия, с Реал Мадрид е три шампион и един път носител на Купата на Испания, а с Челси спечели Лига Европа.

За националния отбор на Аржентина Игуаин има 31 гола и 13 асистенции в 75 мача. Той е сребърен медалист от Мондиал 2014 и двукратен вицешампион от Копа Америка (2015, 2016).