Ръководството на Ювентус публикува официална позиция по повод здравословното състояние на треньора Маурицио Сари. От клуба предпочетоха да уточнят, че специалистът е развил пневмония, след като известно време страдаше от грип.

Тактикът се разболя миналата седмица и отказа медицинска помощ на няколко пъти, включително и точно преди традиционната лятна контрола срещу младежката формация на „бианконерите”. В събота обаче той не пътува с тима за контролата срещу Триестина (1:0).

„Маурицио Сари, след като получи почивка през уикенда, днес присъства в тренировъчния център, където координира работата на своя щаб”, гласи обявлението. „За съжаление той не беше в състояние да проведе тренировката заради настоятелността на неговия грип, който го връхлетя през миналата седмица.”

„В късния следобед той премина допълнителни тестове, които потвърдиха, че той има пневмония, във връзка с която му беше предписана специфична терапия. Треньорът даде разрешение на клуба да разкрие неговото здравословно състояние”, добавиха от Ювентус.

В тази връзка остават съмнения дали Сари ще бъде в състояние да води тима от пейката в откриващия мач за сезон 2019/2020 в Серия А, в който противник ще бъде Парма.