Ювентус победи с 2:0 Специя като гост в мач от 23-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" записаха трети пореден успех в първенството, след като победиха Салернитана (3:0) и Фиорентина (1:0).

Така Ювентус заема седмото място в италианското първенство, докато Специя е все по-близо до зоната на изпадащите, като има две точки преднина от Верона, но и мач по-малко. Както е ивестно, Специя се раздели с българина Петко Христов преди седмици. 


Gulliver/GettyImages
24 снимки

Не беше изминала и половин минута, когато Мануел Локатели си изкара жълт картон, заради който ще пропусне градското дерби с Торино. Първото голово положение беше за "орлетата" и дойде в 10-ата минута, когато Перин улови удар на Верде.

В 17-ата минута Влахович прати топката в мрежата, но беше в очевидна засада. В 24-тата минута Димитриос Николау изби шут на Локатели в корнер. Веднага след това вратарят на домакините Бартломей Драговски беше заменен от Федерико Маркети заради мускулна травма. При изпълнението на корнера Данило стреля с глава, но го направи неточно.

В 32-ата минута Кийн засече центриране на Костич и успя да открие - 1:0 за Ювентус.

Преди края на първото полувреме Шомуродов от Специя на два пъти бе близо до това да изравни, но не порази целта.

Второто полувреме започна силно за Ювентус. Кийн отново бе близо до попадение, но ударът му бе спасен.

В 56-ата минута Ди Мария се появи на терена и десет минути по-късно удвои аванса на гостите с далечен шут по земя. Малко след това аржентинецът направи нов опит да се разпише, но този път не сполучи.

Николау стреля с глава от корнер в 83-ата минута, но стражът на "бианконертие" се справи и отрази удара му. Малко по-късно Влахович отправи шут, който мина встрани от вратата.