Отборът на Ювентус продължи да се радва на позитивни резултати в италианската Серия А, след като в междинен 19-и кръг срази с 2:0 гостуващия Каляри насред „Ювентус Стейдиъм“. Успехът направи така, че „бианконерите“ се изкачиха до петото място във временното класиране в италианския футболен елит и тимът вече е с 34 точки, задминавайки Рома и Форентина. И двата отбора са с по 31 пункта, но и с мач по-малко спрямо отбора на Масимилиано Алегри.

Каляри остана предпоследен и е с 10 точки, на три зад 17-ия Специя, който заема последното място, което ще осигури място и за следващия сезон за участие в Серия А.

Иначе, двата гола в северната част на Италия паднаха в края на двете полувремена, след като в 40-ата минута Мойс Кийн откри резултата след центриране на Бернардески, а вторият гол дойде именно от крилото на Юве в 83-ата минута. Следващият ангажимент за Ювентус ще бъде през 2022-а година, когато на 6-и януари те ще имат тежко домакинство на борещия се за Скудетото Наполи.

22 снимки


В третата минута Юве стигна до две възможности за гол чрез Матайс де Лихт, но нидерландският бранител на два пъти не успя да завърши атаката с точен удар с глава.

След 11 минути игра колумбиецът Куадрадо центрира страхотно отдясно за Мойс Кийн, а нападателят на домакините отправи удар с глава, но за негово нещастие топката разтресе гредата на Краньо. Натискът на Юве беше все по-настъпателен спрямо вратата на „рособлу“, като гостите от Сардиния опитваха да се бранят всеячески, но трудно удържаха набезите по крилата на фланговите футболисти на Юве.

В 22-ата топката попадна вдясно в Куадрадо, а колумбиецът шутира силно, но право в тялото на Ликоянис. Последвалото нахлуване в наказателното поле на Алваро Мората не заслужи дузпа, след като нападателят на Юве падна при единоборство с бранител на Каляри, но играта бе чиста. След изпълнението на ъгловия удар с топката игра Матайс Де Лихт, който отново стреля неточно в мача с глава.

Пет преди края на първата част "бианконерите" откриха резултата. Баернардески проби отдясно и увлече двама футболисти на Каляри. Последва остро центриране в наказателното поле за Мойс Кийн, който с глава прати топката във вратата на Краньо.

Торинският клуб натисна да реализира втори гол рано-рано през втората част, а голяма опасност се видя в 55-ата минута, когато остро центриране от свободен удар на Бернардески не бе засечено във вратата на Каляри и топката отиде аут. След час игра хората на Валтер Мадзари стигнаха до най-чистото си положение до този момент в срещата, но Жоао Марио беше останал сам срещу Шчесни, ала ударът му с десния крак не бе достатъчно точен и излезе навън. В отвената атака Краньо се намеси при удар на Мората.

В 68-ата минута Каляри създаде нападение отдясно, а топката бе центрирана за Жоао Педро, който този път насочи топката с глава под гредата на Шчесни, но полският вратар с една ръка прати топката в ъглов удар. Осем преди края на редовното време Юве узакони победата си. Отборът на Макс Алегри открадна лошо центрирана топка по диагонала, а Артур подаде вляво за включилия се Бернардески. Италианското крило отправи удар през човек с левия крак, а Краньо достигна до топката, но не успя да я отклони от своята врата - 2:0.

До края на срещата темпото се укроти почти напълно и победата остана за Юве в последния мач на двата отбора за календарната 2021-а година.



FT / ЮВЕНТУС - КАЛЯРИ 2:0

1:0 Мойс Кийн (40)

2:0 Федерико Бернардески (83)

ЮВЕНТУС: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро, Бентанкур, Артур, Рабио, Бернардески, Мората, Кийн

КАЛЯРИ: Краньо, Дзапа, Чепители, Карбони, Ликоянис, Беланова, Дейола, Граси, Далберт, Перейро, Жоао Педро