Ювентус е отправил интересно предложение към Челси за размяна на играчи. Торинци имат желание да вземат в редиците си нападателя Ромелу Лукаку, като са готови да изпратят към "Стамфорд Бридж" сръбската си звезда Душан Влахович, твърди "Кориере дело Спорт".

След като отнесе поредица от наказания, Ювентус е все по-вероятно да не играе в евротурнирите този сезон. "Старата госпожа" завърши на 7-ото място в Серия "А", след като на клуба бяха отнети 10 точки от актива и това го пращаше в Лигата на конференциите. По последни данни обаче торинци ще се откажат от участие в този турнир, като така ще избегнат допълнително наказание от УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей. Поради тази причина в клуба се опитват да намалят разходите си и са склонни да се разделят с Влахович, който взима една от най-високите заплати.

В Юве са набелязали Лукаку като заместник на сърбина. А сделката може да е взаимноизгодна за двата клуба, тъй като в Челси имат интерес към Влахович, докато белгиецът е по-скоро нарочен за продажба. Той игра последния сезон под наем в Интер и се надяваше да остане там за постоянно, но вместо това може да се озове в редиците на големия враг на "нерадзурите".

Предложението на Ювентус към Челси е да разменят двамата футболисти, като лондончани доплатят 25 милиона евро. Така ще бъде покрита разликата в цената на двамата нападатели на пазара. На този етап все още не е ясно дали "сините" са склонни на подобна размяна.