Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри получи две изключително неприятни новини по време на паузата в първенството заради мачовете на националните отбори. Двама от ключовите полузащитници в състава на Алегри – Сами Кедира и Миралем Пянич получиха травми.

Пянич получи контузия по време на лагера на националния отбор на Босна и Херцеговина. Халфът веднага бе пуснат да се прибере в Торино, където в началото на следващата седмица ще се подложи на по-обстойни медицински прегледи, след които ще стане ясно какво е неговото състояние. Първоначалните впечатления са, че Пянич има мускулна травма, която ще го извади от игра за 10-15 дни.

Сами Кедира отново се контузи и ще пропусне следващия шампионатен мач срещу СПАЛ в Серия А. Германският национал изкълчи глезена си по време на тренировка, съобщиха от щаба на Юве. Кедира се завърна на терена миналата седмица срещу Милан, като преди това пропусна шест мача заради разтежение.

Алегри не може също така да разчита на Емре Джан, който претърпя операция, а Федерико Бернардески също се възстановява от контузия.