В Ювентус са убедени "могат да осветят" всички счетоводни детайли около няколко трансфера, което са обект на разследване от правосъдието. Това увери Джон Елкан, който е директор на холдинга, който управлява най-титулувания италиански клуб.

"Клубът си сътрудничи със следователите и е убеден, че може да хвърли светлина върху съмнителните аспекти", заяви изпълнителният директор на Exor според италианските медии.

"По пътя на всеки клуб има трудни моменти и е важно да се изправим срещу тях. Сигурен съм, че бъдещето на Ювентус ще бъде също толкова велико, колкото и миналото му", заяви шефът на холдинга на семейство Аниели.

В края на миналата седмица финансовата полиция на Италия претърси офисите на клуба заради разследване на скорошни трансфери на Ювентус, в които има съмнения, че може да са укривани пари. Разследването е за финансови операции, свързани с трансфери на футболисти в последните 3 години.

Според медиите разследващите се интересуват от сумата от 282 милиона евро, декларирана от клуба. Това разследване не се отнася само за Ювентус, защото става въпрос за 60 трансфера, 40 от които обаче са свързани в клуба от Торино.

Според "Гадзета дело Спорт" се разследва и плащането на някои от заплатите на Кристиано Роналдо, който премина през това лято в Манчестър Юнайтед.

Шестима от ръководителите на клуба са обект на интерес на финансовата полиция, като сред тях са президентът Андреа Аниели, вицепрезидентът и бивш футболист Павел Недвед, както и бившият спортен директор Фабио Паратичи, който в момента работи в Тотнъм.

Миналия месец Италианската футболна федерация започна собствено разследване на съмнителни трансфери, които се довели до изкуствено надуване на цените на футболистите заради счетоводни цели.