Отборите на Ювентус и Интер завършиха при резултат 1:1 в първия полуфинален двубой за Купата на Италия. 

Куадрадо даде преднина на "бианконерите", а Ромелу Лукаку възстанови равенството от дузпа в последните секунди на мача. Двата тима оставиха развръзката за реванша.


Gulliver/GettyImages
16 снимки

В 4-ата минута Ди Мария пробва изстрел от дистанция, но не намери целта. След четвърт час добра възможност се откри пред Димарко, но Войчех Шчесни внимаваше и спаси.

Един Джеко се опита да затрудни стража с удар от дистанция в 24-ата минута, но на изпълнението му липсваше сила и Перин улови без проблеми. Две минути след това Влахович също пробва далечен шут, който мина встрани от вратата. 

В 33-ата минута Интер пропиля добра голова възможност. Джеко задържа топката с гръб към вратата и подаде на Мхитарян, който веднага продължи към Брозович. Хърватинът стреля по тревата, но Шчесни отново се блесна със спасяване.

Мигове след това "нерадзурите" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Бремер, а дори ВАР се намеси, за да се види, че футболистът на Ювентус не е играл с ръка. Дузпа бе не отсъдена. Четири минути след това Фаджоли центрира към Влахович, а той нанесе изстрел, който не затрудни стржа на Интер. 

В 59-ата минута Костич отправи хубав фалцов удар далеч от наказателното поле, който обаче прелетя опасно близо над вратата на "нерадзурите".

Секунди след това Мхитарян пробва шут от въздуха, който обаче бе доста разочароващ и не намери целта.  В 64-ата арменецът се промъкна в пеналта и потърси далечния ъгъл, но отново малко не му стигна, за да открие резултата, а след това последваха първите смени, като Ромелу Лукаку се появи в игра. 

В 78-ата минута Адриан Рабио спечели доста пространство и подаде към Костич, който обаче не успя да центрира. Секунди по-късно дойде още по-добра възможност за Ювентус, като Милик бе близо до гола, но не успя да прати топката в мрежата от близка дистанция. 

Пет минути след това Ювентус удари. Хуан Куадрадо получи топката на далечната греда, където бе оставен сам. Той стреля по земя и покрай Перин и въпреки намеса на Бастони пред голлинията, топката все пак се озова в мрежата на Интер. 

Дълбоко в продълженията Интер получи дузпа заради игра с ръка на Бремер. Ромелу Лукаку се зае с изпълнението. Белгиецът бе точен от бялата точка и възстанови равенството, оставяйки развръзката за реванша. Секунди след това Лукаку бе изгонен и с червен картон в едни драматични финални секунди на срещата. 

FT Ювентус - Интер 1:1

1:0 Хуан Куадрадо 83'

1:1 Ромелу Лукаку 90+5' (дуз)

Съставите на двата отбора:

ЮВЕНТУС: 36. Перин, 15. Гати, 3. Бремер, 6. Данило, 13. Куадрадо, 44. Фаджоли, 5. Локатели,  25. Рабио, 17. Костич, 22. Ди Мария, 9. Влахович

Старши треньор: Масимилиано Алегри

ИНТЕР: 1. Ханданович, 95. Бастони, 15. Ачерби, 33. Д'Амброзио, 36. Дармиан, 23. Барела, 77. Брозович, 22. Мхитарян, 32. Димарко, 10. Мартинес, 9. Джеко

Старши треньор: Симоне Индзаги