Ювентус спечели много рутинно домакинството си на Салернитана от 30-ия кръг на италианската Серия А. "Бианконерите" отбелязаха два гола в първия половин час, за да си гарантират успеха над тима от Салерно.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Една от звездите на тима Пауло Дибала откри още в 6-ата минута на "Алианц Стейдиъм" в Торино. Куадрадо и Влахович изработиха гола на аржентинеца по страхотен начин. Минути по-късно Дибала можеше отново да се разпише, след като излезе очи в очи със стража на гостите, но прехвърлящият му удар мина над напречната греда.

Малко преди да измине половин час игра Де Шильо центрира отлично към Влахович, който с глава наказа за втори път Луиджи Сепе.

В 63-ата минута Де Лихт стреля опасно с глава след корнер, но Сепе успя да се справи. Четири минути по-късно Шчесни също трябваше да се намеси при корнер, спасявайки изстрел на Симоне Верди.

В 71-ата минута стражът на госитте успя да предотврати втори гол на Влахови. Малко след това юношата на Интер Бонацоли стреля страхотно от воле, което обаче беше отразено от Войчех Шчесни.

По този начин торинци събраха 59 точки за четвъртат позиция, като са само на точка от третия Интер. Гранатите пък остават последни с 16 пункта - на 9 от спасителиня бряг, където е Каляри.

Емполи - Верона 1:1

1:0 Федерико ди Франческо 26` 

1:1 Матео Канчелиери 71`