Въпреки че не успява да убеди с изявите си в Ювентус Адриен Рабио все още е титуляр в състава на Макс Алегри, заради малкото опции на специалиста от Ливорно в средата.

Позицията на французина в състава в момента, може обаче да не е достатъчна, за да оправдае мястото му в клуба през следващата кампания. Според Калчомеркато Рабио е на важен кръстопът, тъй като Ювентус ще му предложи две възможности. Бившият играч на Пари Сен Жермен е един от най-добре платените играчи при „бианконерите“, като има договор със заплата 7 милиона евро на сезон плюс бонуси.

Ако халфът желае да остане в Торино, ръководството ще го помоли да подпише със силно намалена заплата.

Ако обаче Адриен и майка му Вероник (която действа като негов агент) откажат предложението, тогава клубът ще се раздели с халфа през лятото. В този случай Ювентус би бил готов да приеме трансферна сума около 15 милиона евро.

27-годишният футболист се присъедини към „Старата госпожа“ като свободен агент през лятото на 2019 г., след като не поднови договора си с ПСЖ. Този сезон той има две асистенции в своите 27 мача в Серия А до момента през този сезон.