Ювентус направи големия удар на трансферното лято, като привлече в редиците си петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо. Този трансфер коства инвестиции от над 200 млн. евро общо от "старата госпожа". Но ръководството вече има работещ план за избиването им. 

Най-малкото перо от това е продажбата на фланелките за новия сезон. От всеки продаден екип в касата на клуба влизат 20%, но пък "бианконерите" разпродадоха първата част от тениските, пуснати в продажба.

Очаква се освен това да има увеличение от 30% във вътрешните операции на клуба за следващия сезон. Това представлява очакван ефект от 22 до 25 млн. евро в рамките на кампанията. 

Вече говорихме за ефекта върху акциите на клуба на фондовата борса. Те скочиха до 0.9 евро на акция в деня на подписването на Роналдо, за да се стабилизират на 0.8 евро в момента. Това е увеличение от над 30% в сравнение с периода преди да се заговори за трансфера на португалеца. 

Най-голямото увеличение в приходите обаче се очаква от сезонните билети. Миналата година в касата влязоха 25.7 млн. евро от това, но сега се очаква сумата да скочи до 71 млн. евро, което е огромен прираст. 

Очаква се "старата госпожа" да предоговори и спонсорските си сделки, като основните спомоществователи ще дадат по-висок дял пари за следващите четири години. Очаква се по-голямо влияние на отбора и в социалните мрежи заради ефекта "Роналдо". Само от подписването му досега последователите на Юве в социалните мрежи е нараснал с 1.4 млн. души.