Хегемонът в италианския футбол Ювентус се е устремил към поредния знаменит рекорд. "Бианконерите" са се прицелили към подобряването на серията от поредни победи в Серия А. 

Те вече имат 12 успеха поред в "калчото", което им позволи не просто да излязат на върха в класирането, но и да дръпнат с четири точки на преследвача Наполи. И след като поредната титла се вижда на хоризонта, дойде време да се мисли и за рекордите. 

В момента върховото постижение за поредни победи се държи от Интер със 17, поставено през шампионския сезон 2006/2007. За да бъде подобрено то, "старата госпожа" трябва да записва само победи до края на април. 

Това изглежда постижимо, но дебнат и някои подводни камъни. В следващите си шест мача "бианконерите" срещат в този ред СПАЛ, Милан, Беневенто, Сампдория, Кротоне и Наполи. Дори и стратегически хикс или загуба срещу неаполитанците на 22 април ще означава, че поне серията на Интер е изравнена. А от другите мачове тежки са само тези с Милан и Самп. 

На първо време по-постижима изглежда задачата да бъде подобрен клубният рекорд за най-много поредни победи. Той е 15 успеха в сезон 2015/2016. За изравняването му трябват успехи над СПАЛ, Милан и Беневенто.