Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи увери, че Кристиано Роналдо ще остане в отбора. От „Ювентус Стейдиъм“ защитават инвестицията си и гордостта, че притежават звезда от неговия ранг, но е неизбежно да се мисли колко предизвикателства стоят на хоризонта, както и възможни оферти, които може да пристигнат за него.

Сезонът на „бианконерите“ е изключително неприятен до момента. След отпадането на 1/8-финалите в Шампионската лига, е почти невъзможно да се мисли за защита на титлата при изоставане на 10 точки от водача Интер.

Това, от което се нуждае съставът е малка революция, подпомагайки нападението и полузащитата, а може би и опитен наставник вместо Пирло, който никога преди не е бил на такава позиция.  Затова са нужни сериозни инвестиции и в този ред на мисли сбогуването с португалеца ще е чудесна финансова инжекция.

CR7 прибира по 87 милиона евро на година, а отделно струва 100 милиона, когато бе привлечен от Мадрид през лятото на 2018-та. Поради тази причина „Старата госпожа“ няма да принуждава европейския шампион да остава в Торино.

Желанието на Кристиано е ясно – връщане в Реал Мадрид възможно най-скоро. Той никога не е отричал тези слухове и няма да поставя финансови пречки за реализацията на тази цел. Към момента обаче Ювентус не са получавали оферти за него, нито пък са се свързвали с тях за евентуални преговори.

Клубът спокойно изчаква какво ще предложи трансферният пазар. Ако Роналдо изяви ясно искането си да напусне и се появи конкретно предложение, италианците ще са отворени да разговарят и биха го пуснали без проблеми. Заинтересованият клуб трябва да сложи на масата поне 25 милиона евро, тъй като тази сума ще предпази ювентинците от загуби.

Ако такава оферта обаче не дойде, хегемонът на Ботуша ще остане удовлетворен, тъй като петкратният носител на Златната топка ще е в последната година от контракта си. Няма да пришпорват представянето му на терена, нито пък напускането му. Съдбата на Кристиано Роналдо зависи единствено от него самия.