Ювентус нямаше никакви проблеми с класирането си за полуфиналите в турнира за Купата на Италия. Шампионът на Италия се справи твърде лесно с градския си съперник Торино с 2:0 и така си уредиха среща с Аталанта. Вторият гол за домакините обаче падна при противоречиви обстоятелства, а дори преразглеждането му чрез системата за видеоарбитраж (ВАР) не успокои треньора на гостите Синиша Михайлович.

Треньорът на „бианконерите” Масимилиано Алегри излезе със сериозен състав за сблъсъка, към когото имаше големи очаквания, а те останаха неоправдани главно заради несъстоятелността на Торино. Пауло Дибала беше сред титулярите за Юве, но поставен отдясно по крилото, за да може Марио Манджукич да оперира на върха на атаката.

Първият гол всъщност стана по другия фланг, а негов автор бе третият атакуващ футболист за Юве в мача – Дъглас Коста. В 15-ата минута Квадво Асамоа се спусна с широка крачка към наказателното поле и комбинира с Дибала, който се бе придвижил към дъгата. Аржентинецът показа лош контрол на топката, но имаше късмет, че Даниеле Базели изчисти топката право в тялото му. Рикошетът се превърна в чудесна асистенция към Коста, който пък завърши с убийствено воле в горния ляв ъгъл – 1:0.

Торино имаше златен шанс да се върне в мача само 3 минути по-късно. Тогава М’Байе Нианг се измъкна в наказателното поле и стреля доста добре, за да види как изстрелът му разтриса лявата греда.

Оттук нататък тонусът в играта на „биковете” постепенно спадна, а Юве можеше да контролира срещата както намери за добре. В 28-ата минута вратарят на гостита Ваня Милинкович-Савич обра овациите с невероятно спасяване, след като Пауло Дибала изпрати мощен шут, който влиташе под гредата.

Три по-късно Дъглас Коста за миг помисли, че е реализирал за втори път в мача, но попадението бе отменено заради засада.

След почивката Юве действаше далеч по-спокойно и чакаше своя миг. Той дойде в 67-ата минута, когато останаха съмнения за фаул на появилия се като смяна Сами Кедира срещу Афри Акуа. Топката сетне се озова у Дибала, който пробва пас и се подхлъзна. Рикошет в играч на Торино превърна подаването в просто перфектно за Манджукич, който реагира много по-бързо от защитниците. Хърватинът излезе сам срещу вратаря и елегантно копна за 2:0.

Целият тим на Торино протестира срещу попадението и съдиите си видяха принудени да преразгледат ситуацията, предшестваща гола. Въпреки че за мнозина нарушението на Кедира срещу Акуа може да бъде безспорно, реферите прецениха, че такова няма и признаха гола за редовен.

Четвърт час преди края Дибала можеше да прибави името си сред голмайсторите. Аржентинецът стреля от границата на наказателното поле, след като получи хубав пас от Дъглас Коста. За късмет на Милинкович-Савич изстрелът не попадна в очертанията на вратата.

Полуфиналът между Ювентус и Аталанта ще се играе в два мача на разменено гостуване, както повеляват правилата в турнира. Първият двубой е насрочен за 31 януари, а  реваншът в Бергамо ще се състои на 28 февруари.