Матайс Де Лихт е останал неприятно изненадан, че не е бил избран за титуляр в първия двубой от сезона на Ювентус при победата с 1:0 срещу Парма.

Холандецът акостира на „Ювентус Стейдиъм“ срещу 85 милиона евро от състава на Аякс през лятото. Въпреки това той остана резерва на Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи, което не му се хареса особено.

„Разбира се, щях да се радвам да играя, особено след като не получих никакви намеци по време на тренировъчния процес, че ще бъда резерва“, каза Де Лихт.

„Уважавам мнението на треньора и трябва да съм реалист, все още се адаптирам към живота в Италия. Киелини и Бонучи дълго време бяха смятани за най-добрата двойка централни защитници в света“.

„Трябва да си заслужа мястото с течение на сезона. Първите 5 седмици бяха тежки във физическо отношение, но със сигурност ставам по-силен. В тактически план изискванията са подобни като тези в Аякс“.

„Все още свиквам с езика, знам някои футболни термини, но искам да си подобря италианския. Ходя на курс по 5 пъти седмично и засега всичко се развива много добре“, завърши младата звезда на „бианконерите“.